niedziela, 1 marca 2015

KUBUŚ (marchewka - jabłko - banan)

Kolejny przepis z książki "Nowoczesne gotowanie".
  • 200 g marchwi
  • 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 100 g banana
  • 100 g cukru
  • 3/4 miarki TM soku z cytryny
  • woda (gorąca)
Marchew utrzeć - czas 30s/ obr. 4.

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować - 7 min/ temp. Varoma/ obr. poz. 1.

Dodać pozostałe składniki i miksować - 1 min. /obr. poz.9.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - 4 min. /temp. 95C/ obr. poz. 1,5.

Na koniec zmiksować delikatnie - 30 -60 s. /obr. poz. 1-9 zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub słoików.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń