- 70 g grochu łuskanego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebula, marchew, pietruszka, seler, por)
- 1250 g wody
- 1 kostka bulionu warzywnego, najlepiej wykonanego w TM
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- pieprz mielony do smaku
- 2 liście laurowe
- 200 g kiełbasy
- 300 g ziemniaków, obranych, pokrojonych w kostkę
- 1-2 łyżeczki majeranku, suszonego (do smaku)
Do suchego naczynia miksującego wsypać groch, zemleć 30 sek./obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć czosnek i warzywa, rozdrobnić 5s/ obr. 5.
Dodać zmielony groch, wodę, koncentrat bulionu, przyprawę uniwersalną, pieprz, liście laurowe i pokrojoną kiełbasę. Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować 30 min./100 stopni/ obr.2.
poniedziałek, 16 marca 2015
Zupa GROCHOWA (z mielonym grochem)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz