środa, 18 marca 2015

ZUPA grysikowa z piersią i ziemniakami

  • 200 g warzyw ( marchew, pietruszka, seler, por ) - pokrojone na mniejsze kawałki
  • 300 g ziemniaków obranych, pokrojonych w kostkę
  • 1/2 piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę 
  • 1 płaska łyżka domowej przyprawy warzywnej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • szczypta pieprzu
  • 1100 g gorącej wody
  • 40 g kaszy manny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, koperku

Warzywa (marchew, seler, por, pietruszka ) umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 12s/ obr. poz. 3,5.

Dodać ziemniaki, pierś, przyprawy (bez koperku, natki) i wodę. Naczynie miksujące przykryć miarką. Gotować 25 min/ temp. 100 stopni C/ Wsteczne/ poz. 1.

Do miarki wsypać 40 g kaszy manny. 
Termomix nastawić 5 min./temp. 95 stopni C/ Wsteczne/obr. 1,5. Na 5 minut przed końcem gotowania, przez otwór wsypać kaszę mannę i koperek, gotować.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń