środa, 22 kwietnia 2015

KUBUŚ (dyniowo - jabłkowo - bananowy)

  • około 400 gramów dyni, obranej, pokrojonej na kawałki (u mnie mrożona)
  • 2 jabłka, obrane ze skórki
  • 1 banan
  • 1 sok z cytryny
  • 100 g cukru
  • gorąca woda
Dynię rozmrozić, zmiksować - czas 30s/ obr. 4.

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować - 7 min/ temp. Varoma/ obr. poz. 1.

Dodać pozostałe składniki i miksować - 1 min. /obr. poz.9.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - 4 min. /temp. 95C/ obr. poz. 1,5.

Na koniec zmiksować delikatnie - 30 -60 s. /obr. poz. 1-9 zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub innych naczyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń