środa, 29 kwietnia 2015

SEREK z rzodkiewką i koperkiem

  • 150 g rzodkiewek
  • 400 g twarogu, półtłustego
  • 1 łyżeczka soli morskiej (świeżo zmielonej)
  • 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu
  • pół pęczka drobno posiekanego koperku
  • czubata łyżka gęstej śmietany
  • płaska łyżka jogurtu naturalnego (gęstego)
  • posiekany szczypiorek (do dekoracji)

Do naczynia miksującego włożyć rzodkiewki, rozdrobnić 3 s/obr. 5.

Odłożyć łyżkę posiekanej rzodkiewki (do dekoracji).

Dodać pozostałe składniki (oprócz szczypiorku) i wymieszać 15 s/ Wsteczne /obr. 3.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń