sobota, 27 czerwca 2015

Buraczki (zasmażane z masłem)

  • około 700 g surowych buraków
  •  
  • 50 g masła śmietankowego
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • bardzo duża szczypta soli
Do koszyczka włożyć umyte buraki. Do naczynia miksującego wlać wodę, koszyczek umieścić w naczyniu miksującym, gotować 35-40 min /temp. VAROMA /obr. 1. Buraki wyjąć z koszyczka, wrzucić na kilka minut do zimnej wody, obrać, pokroić na mniejsze części.

Do suchego naczynia miksującego włożyć masło, mąkę, cukier, sok z cytryny i sól. Gotować 3 min./ 100 stopni C/ obr. 2.

Dodać pokrojone buraki i rozdrobnić 15 s/ obroty pozycja 4-5, zgarnąć kopystką, następnie gotować 4 min/ 100 stopni C/ poz.2.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń