Teraz mam fazę na testowanie przepisów na jogurty. Wczoraj robiłam jogurt z automatycznego przepisu umieszczonego w Tm5. Wyszedł pyszny, kremowy, gęsty, bez konserwantów...wspaniały dodatek do deserów.
Moja praca polegała tylko na umieszczeniu składników w naczyniu miksującym, nastawieniu urządzenia i po ośmiu godzinach przełożeniu gotowego jogurtu do słoiczków, wstawieniu do lodówki.
Potrzebne produkty
Moja praca polegała tylko na umieszczeniu składników w naczyniu miksującym, nastawieniu urządzenia i po ośmiu godzinach przełożeniu gotowego jogurtu do słoiczków, wstawieniu do lodówki.
- 1000 g mleka o temperaturze pokojowej i zawartości tłuszczu 3,2
- 120 g jogurtu naturalnego
- 50 g mleka w proszku
- 40 g cukru (ja nie dodawałam)
- 100 g śmietany kremówki - dodajemy wówczas, gdy chcemy, aby jogurt miał kremową konsystencję (dodałam)
Jogurt polany dżemem truskawkowym i posypany borówkami. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz