czwartek, 20 sierpnia 2015

Owsianka

 Dzisiaj naszła mnie ochota na owsiankę.


Do naczynia miksującego wlać mleko i wodę, dodać płatki owsiane i sól, podgrzewać 8 min/ 90 stopni C/obr. 2, dosłodzić do smaku.

WSKAZÓWKI
  • Konsystencja owsianki zależy od rodzaju użytych płatków owsianych. Jeśli jest zbyt rzadka, odstawić owsiankę (pod przykryciem) na parę minut , aby płatki napęczniały, lub dodać nieco więcej płatków (65 -70 g).
  • Potrawę można dosłodzić syropem klonowym, miodem albo posypać cukrem trzcinowym lub cynamonowym.
  • Owsiankę można podawać z rodzynkami, świeżymi owocami lub musem owocowym
Owsiankę posypałam cukrem trzcinowym.

1 komentarz:

  1. Jakoś nigdy nie chciało mi się stać i mieszać owsiankę ,ale z termomisiem na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Łączna liczba wyświetleń