sobota, 22 sierpnia 2015

Serek homogenizowany

Kolejny przepis z książki DOBRE GOTOWANIE.
  • 40 g cukru
  • 1 cukier waniliowy lub jedna łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w TM 
  • 400 g twarogu pokrojonego na kawałki
  • 180 200 g gęstej śmietany 12 lub 18 %
  • dowolne bakalie, np. orzechy, rozdrobniona czekolada, owoce, mus owocowy
Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier waniliowy, zemleć na puder 5s/ obr. 10.

Dodać twaróg i śmietanę, zmiksować 2 min/ obr. 5.

Dodać bakalie lub owoce, wymieszać 10s/ Wsteczne/ obr.4.

Serek posypałam wiórkami czekolady.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń