niedziela, 30 sierpnia 2015

Wafle o smaku czekoladowym

Przepis na masę pochodzi z książki NOWOCZESNE GOTOWANIE.
  • 200 g cukru
  • 130 g wody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 40 g kakao
  • 1 kostka margaryny (u mnie masło)
  • 200 g mleka w proszku pełnego
  • 1 opakowanie wafli
Założyć motylek. Wszystkie składniki (oprócz mleka w proszku) umieścić w naczyniu miksującym i gotować 6 min/ 85 stopni C/ obr. 1,5. Zdjąć motylek, lekko przestudzić.

Dodać mleko w proszku i ucierać 1 min/ obr. 3.

Masą czekoladową smarować wafle. Zawinąć w folię i obciążyć deską kuchenną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń