wtorek, 8 września 2015

Chutney jabłkowo – śliwkowy

Przepis na chutney pochodzi z KULINARNEGO ABC.  Połowę jabłek zastąpiłam śliwkami. Dokładny opis zamieściłam tutaj.
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g imbiru pokrojonego w cienkie plastry
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g wody
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżka pieprzu mielonego, czarnego (u mnie łyżeczka)
  • 350 g jabłek (obranych, wydrążonych, pokrojonych na kawałki)
  • 350 g śliwek węgierek (pozbawionych pestek)
  • 120 g octu 10 %
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 100 g rodzynek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń