![]() |
Zupę podałam z makaronowymi choineczkami Lubelli. |
- około 300 wołowiny rosołowej
- 10 g selera
- 20 g pietruszki
- 40 g marchwi
- pół cebuli (podpieczonej)
- 30 g porów
- 1,5 litra wody
- p. łaska łyżeczka Vegety (u mnie Kucharek)
- okolu 300 ml przecieru pomidorowego
- około 100 ml śmietany ( u mnie kremówka siedlecka)
Do naczynia miksującego włożyć koszyczek. Do koszyczka włożyć mięso, posypać Kucharkiem, ułożyć warzywa.
Gotować 10 minut/ temperatura 100 stopni C/ obroty 1, a następnie 40 minut/ temperatura 98 stopni/ obroty pozycja 1. W razie potrzeby wydłużyć czas gotowania.
Wyłączyć Thermomix. Wyjąć koszyczek z całą zawartością. Dodać przecier pomidorowy, gotować jeszcze około 5 min/ 100 stopni/ obr. 1. Pod koniec dodać śmietanę, poczekać aż zupa się ponownie zagotuje.
Zupę pomidorową podawać z makaronem lub ryżem.
![]() |
Przecier pomidorowy |
witaj :) Mam termomisia od kwietnia , http://jagatoja.blogspot.com/2015/04/test.html
OdpowiedzUsuńprzepisów całe mnóstwo, ale z przyjemnością będę podglądać twoje pomysły :) Dodaję Twojego bloga do ulubionych
Dużo zup już przetestowałam ale tej jeszcze nie.
OdpowiedzUsuńPrzed chwila dodałam do ulubionych Twojego bloga...będę zaglądała i korzystała z doświadczenia i przepisów...ja swojego Tm mam od lutego...i nie zamieniłabym na żadne inne urządzenie.
OdpowiedzUsuń