niedziela, 3 stycznia 2016

Mielona papryczka chili

  • kilka dobrze ususzonych papryczek chili
Przygotować dobrze wysuszone naczynie miksujące.

Papryczki oczyścić z zielonych części, a następnie umieścić w naczyniu miksującym.  Nałożyć miarkę, miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.

Odczekać chwilę, dopiero wyjąć miarkę z pokrywy, sprawdzić stopień rozdrobnienia. Ponownie nałożyć miarkę na pokrywę, delikatnie potrząsnąć naczyniem miksującym (uprzednio wyjmując je z urządzenia), ponownie miksować 10s/ zwiększając obroty od 1 do 10.

Zmieloną papryczkę delikatnie wysypać na rozłożony arkusz papieru śniadaniowego. Przy pomocy papieru przełożyć do naczynia w którym będzie przechowywana.
  • Przed mieleniem można papryczkę pozbawić pestek. 



1 komentarz:

  1. HA!!!! Wszystkie przyprawy i mieszanki też robię sama - tzn z thermomixem :) No nie mówiłam , że cud techniki ??

    OdpowiedzUsuń

Łączna liczba wyświetleń