sobota, 5 marca 2016

Surowka z białej i czerwonej kapusty

Przepis pochodzi z którejś z książek do Tm (z moją bardzo małą modyfikacją).
  •  180 g białej kapusty
  • 120 g czerwonej kapusty
  • 1/2 malej cebuli (ja nie dodałam wcale)
  • 1 kwaśne jabłko (u mnie szara reneta)
  • sok z 1/4 cytryny
  • sól
  • pieprz (szczypta)
  • cukier (płaska łyżeczka)
  • 3 łyżki oliwy
 Wszystkie składniki rozdrobnić 12 s/ obr. 4 (obserwując przez otwór w pokrywie).

Wskazówki
  • Czas można wydłużyć w celu większego rozdrobnienia składników.
  •  Do surówki można dodać pokrojoną nożem cebulę.
  • Surówkę spożyć zaraz po przygotowaniu.
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń